Leírás
Hogyan kell lerázni a higanymentes lázmérőt? A higanymentes lázmérőben a higany helyett gallium található túlnyomó részt, és ebből adódóan a megszokottól eltérően ennek a típusnak a lerázása kifinomultabb technikát igényel. A lázmérő legvégét (az utolsó 1cm-t) fogjuk meg a hüvelykujjunk és a behajlított mutatóujjunk között erősen, hogy ki ne csúszhasson rázáskor. (Ha 2-3 cm-t fogunk a lázmérő végétől, akkor már nehézkesebb a lázmérő lerázása). Függőleges irányú csukló és alkar mozdulattal erőteljesen rázogassuk a lázmérőt. 5 erőteljes rázással kb. fél-egy fokot lehet lerázni a rázási intenzitástól és a helyes fogástól függően. A higanyos lázmérőhöz képest kb. 3-4-szer annyi rázást kell végezni. Sokak számára a kezdetekben komolyabb gondot jelenthet a lázmérő lerázása, de a fenti technikával a lerázási művelet elsajátítható.
Vélemények
Egyéb információk
A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét! Az étrendkiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Mindig aktuális, részletes használati javallatot az OGYEI oldalán lehet megtekinetni: https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis