Leírás
Lícium gyümölcs – Goji bogyó 100 g jellemzők (fő hatóanyagok) goji bogyó / lícium gyümölcs Vigyen energiát ételébe, jó egészséget életébe! A Tradicionális Kínai Orvoslás (TCM) a lícium gyümölcsöt (goji bogyó) a yin erősítőjeként tartja számon, valamint nagy jelentősége van a hagyományos koreai, japán és tibeti egészség megőrzésben is. Alkalmazzák nyersen, juice vagy bor formájában, teába áztatva és tinktúraként is. A kínai kultúrában 5000 éve használják, s úgy tartják, aki hosszú útra megy, ne egyen líciumot, mert az hatással lehet a szexuális étvágyra. A modern kutatások szerint jelentős mennyiségben tartalmaz béta-karotint és a benne levő zeaxantin pedig a szem felépítésében is részt vevő flavonoid. Kínában nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, ezért rendszeresen használják a mindennapi ételkészítéshez, pl.: rizsételekhez szárítva, levesekhez főzik, teába áztatják, illetve süteményekbe, mint mazsolát sütik. Naponta 5-10 g lícium gyümölcs fogyasztása javasolt. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
Vélemények
Egyéb információk
A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét! Az étrendkiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Mindig aktuális, részletes használati javallatot az OGYEI oldalán lehet megtekinetni: https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis